Damn vad god den va tänkte jag snabbt för mig själv… Jaha, man drack precis ur den sista Man Juicen och insåg att man måste påt igen.

Förvisso med ett lätt modifierat recept då jag vill ha den lite fylligare, men f.ö. är den sig lik. Alla vill väl ha en fyllig Dubbel IPA?!

Man Juice, Dubbel IPA

Recept för 10 liter

Spec
OG: 1080
FG: 1010-1018
IBU: 100+
ABV: 8,0-9,5%

Malt
3 kg Pale ale-malt
300 g CaraPale
200 g Vetemalt
200 g Havregryn

Humle
15 g Columbus @ 90 min
10 g Columbus @ 45 min
15 g Simcoe @ 30 min
20 g Simcoe @ 5 min
20 g Centennial @ 5 min
20 g Simcoe @ 0 min
20 g Centennial @ 0 min

Torrhumle
25 g Simcoe
20 g Centennial
15 g Columbus

Jäst
1 pkt Safeale US-05

Övrigt
Klarmedel & jästnäring @ 15 min

Instruktioner
Mäska in i 65 grader i 75 min.
Laka ur så ni har ca: 16 liter vört. Koka i 90 min.
Kyl till 20 grader och tillsätt sedan den rehydrerade jästen och skaka av bara fan under några minuter.
Tillsätt hälften av torrhumlen när det jäst klart och låt vara några dagar. Tillsätt sedan resten av torrhumlen och låt stå några dagar till. Rulla gärna runt jäskärlet lite så den tidigare torrhumlen kommer upp lite.
Kallkrasha och häll över på fat för kolsyresättning.


En liten espresso innan start sen kör vi igång.
Det skall bli en fyllig Dubbel IPA

Notera det söta lilla jäskärlet.
Lakning

Inte fullt rätt OG, men vi sätter all tilltro till att jästen skall jobba som en arbetshäst.
OG

Rehydrering pågår.
Rehydrering