Make my way back home and Learn to Fly!
Idag är det Barley Wine som skall bryggas. En stil som man antingen hatar att man älskar eller älskar att hata.
En sensommarafton några månader efter bryggning och det går att konstatera att det blev en väldigt smakrik Barley.
Learn To Fly, Amerikansk Barley Wine
Recept för 19 liter
Spec
OG: 1096
FG: 1022
IBU: 60
ABV: 9,7%
Malt
9,8kg Pale Ale Malt
0,4kg Crystal 150
0,2kg Melanoidin
Humle
48g Magnum @ 90 min
55g Mt.Hood @ 0 min
Övrigt
Jästnäring @ 15 min
Klarningsmedel @ 15 min
Jäst
Wyeast British Ale (Brewer’s Choice 1098 Activator)
Instruktioner
Mäska med 25 liter vatten @ 65 grader i 90 min
Laka med 15 liter vatten @ 78 grader
Koka i 3 timmar!
Professor Rehné rör i malten inför mäskningen.
Kylning pågår. Här passade jag även på att tappa ner termometern i jästunnan vilket vi tyckte var riktigt roligt. Eller?!