Dags för en ny öltyp att brygga, denna gång blir det en special strong bitter.Tanken är det ska bli en fruktig bitter, men vi för se.

Jag e inte bitter, men det här är en special strong bitter

Recept för 20 liter

Spec
OG: 1056-1060
FG: 1012-1015
IBU: 33.2
ABV: 6%

Malt
4,23 kg Palemalt
0,52 kg Caramel/crystal 20l

Humle
32 g East Kent Goldings @ 60 min
16 g Northern Brewer @ 60 min
16 g Fuggles @ 2 min

Övrigt
0,52 kg Farinsocker @ 15 min

Jäst
1 pkt Burton Ale, förkultur.
White labs WLP023

Övrigt
Klarmedel & jästnäring @ 15 min

Instruktioner
Mäska med 12,4 liter vatten i 67 grader i 60 min.
Laka ur så ni har ca: 25 liter vört. Koka i 60 min.
Kyl till 20 grader. Jäs i 14 dagar, eller tills ni kommit ner till FG.