Eftersom det inte kan gå hur långt som helst mellan gångerna så beslutade jag och Hanxion oss för att vi återigen skulle brygga lite tillsammans. Vi skulle även ge oss på det eminenta uppdraget att försöka förfina vår redan helt fantastiska American Pale Ale.
Nej, du kan vara en APA v.2.0, American Pale Ale
Recept för 20 liter
Spec
OG: 1054-1060
FG: 1012-1018
IBU: 40-50
ABV: 5,5%
Malt
4 kg Palemalt
800 g Münchenermalt
320 g Carapale
320 g Karamellmalt 40
Humle
20 g Columbus @ 60 min
40 g Amarillo @ 15 min
40 g Amarillo @ 0 min
40 g Simcoe @ 0 min
Torrhumle
40 g Amarillo
20 g Simcoe
20 g Columbus
Jäst
1 pkt Safeale US-05
Övrigt
Klarmedel & jästnäring @ 15 min
Instruktioner
Mäska med 12 liter vatten i 67 grader i 60 min.
Laka ur så ni har ca: 25 liter vört. Koka i 60 min.
Kyl till 20 grader och skaka sedan upp ett fint skum på vörten i jäskärlet och strö jästen direkt över skummet.
Tillsätt torrhumlen när jäsningen är helt klart och låt ligga i 10 dagar.

Superviktigt att hålla rätt temp under inmäskning.
Hanxion visar vart den o så viktiga lakningen skall ta plats.
Vid lakning gäller det att hitta rätt flöde på vätskan.