Utgått från ett tidigare recept på en välhumlad lager, fast nu med rostad malt

Svarta Fallen – Schwarzbier

Recept för 19 liter

Spec
OG: 1042
FG: 1010
IBU: 30
ABV: 4,2%

Malt
4,2 kg Pilsnermalt
0,3 kg Crystal 300
0,2 kg Svartmalt
0,1 kg Vienna
0,1 kg Chokladmalt
0,1 kg Munich

Humle
10 g Citra @ 60 min
10 g Amarillo @ 30 min
10 g Amarillo @ 15 min
10 g Amarillo @ 10 min
10 g Amarillo @ 5 min
10 g Amarillo @ 1 min

10 g Amarillo @ 10 dagar (torrhumling)
10 g Amarillo @ 8 dagar (torrhumling)

Jäst
WLP810 (San Fransisco Lager)

Övrigt
Jästnäring @ 15 min
Protafloc @ 15 min

Mäskning & bryggning

  • Mäska i 13 liter vatten i 66-67°C grader i 60 min
  • Laka med 19 liter vatten 76°C
  • Koka i 60 minuter

Jäsning
Jäs i 30 dagar i 15°C