Utgått från ett tidigare recept på en välhumlad lager, fast nu med rostad malt
Svarta Fallen – Schwarzbier
Recept för 19 liter
Spec
OG: 1042
FG: 1010
IBU: 30
ABV: 4,2%
Malt
4,2 kg Pilsnermalt
0,3 kg Crystal 300
0,2 kg Svartmalt
0,1 kg Vienna
0,1 kg Chokladmalt
0,1 kg Munich
Humle
10 g Citra @ 60 min
10 g Amarillo @ 30 min
10 g Amarillo @ 15 min
10 g Amarillo @ 10 min
10 g Amarillo @ 5 min
10 g Amarillo @ 1 min
10 g Amarillo @ 10 dagar (torrhumling)
10 g Amarillo @ 8 dagar (torrhumling)
Jäst
WLP810 (San Fransisco Lager)
Övrigt
Jästnäring @ 15 min
Protafloc @ 15 min
Mäskning & bryggning
- Mäska i 13 liter vatten i 66-67°C grader i 60 min
- Laka med 19 liter vatten 76°C
- Koka i 60 minuter
Jäsning
Jäs i 30 dagar i 15°C